KPN verhoogt snelheid van alle telefoon abonnementen

KPN verhoogt snelheid van alle telefoon abonnementenKPN is continue bezig met het verbeteren van hun netwerk waardoor ze de internetsnelheid van alle telefoon abonnementen van 225 Mbit/s naar 300 Mbit/s verhogen. Met deze internetsnelheid is KPN de snelste mobiele provider geworden.

KPN blijft netwerk verbeteren

Met deze verhoging van de internetsnelheid blijft KPN het netwerk verbeteren. Ze geven hierbij opvolging aan het persbericht hierover: Meer capaciteit en hogere 4G-snelheden dankzij extra frequentie. KPN woordvoerder Stijn Wesselink beantwoord onze vragen: “KPN is voortdurend bezig om het netwerk verder te verbeteren, waardoor de capaciteit en snelheid toenemen. Dankzij updates in het netwerk is de theoretisch maximale snelheid bij 4G+ inderdaad 300 Mbit/s. Op veel plaatsen is dat nog meer, waar drie of zelfs vier frequentiebanden worden gebruikt.”. Op de dekkingskaart van KPN kun je zien waar 300 Mbit/s beschikbaar is. Deze snelheid is alleen te behalen wanneer je toestel hier geschikt voor is.

Hoogste internetsnelheid bij telefoon abonnementen

Voorheen bood Youfone, een provider op het KPN netwerk, de snelste telefoon abonnementen aan. Youfone was sinds 13 maart 2018 de snelste internetprovider met een snelheid van 256 Mbit/s. KPN is niet de eerste mobiele provider met een internetsnelheid van 300 Mbit/s. T-Mobile had op 13 maart 2018 de internetsnelheid verlaagt van 300 naar 225 Mbit/s waardoor Youfone de snelste mobiele provider werd.

T-Mobile had de internetsnelheid verlaagd omdat in contracten stond dat een internetsnelheid van 225 Mbit/s geleverd werd. De geadverteerde snelheid van 300 Mbit/s kwam niet overeen met de internetsnelheid in het contract. De ACM, Autoriteit Consument en Markt, schrijft voor dat de geraamde maximumsnelheid de hoogst haalbare snelheid is die een internettoegangsdienst daadwerkelijk kan leveren binnen het afgesloten abonnement. Bij KPN is dit niet het geval. In contracten van KPN staat: “Alle abonnementen hebben maximale 4G-snelheid” waardoor de geadverteerde snelheid gelijk is aan de snelheid in het contract.

De internetsnelheid van alle mobiele providers

Alle mobiele providers bieden 4G internet aan waarbij de theoretische download- en uploadsnelheid verschilt. Hieronder kun je in het overzicht de theoretische snelheden bekijken:

Maximale downloadsnelheid Maximale uploadsnelheid
300 Mbit/s 100 Mbit/s
256 Mbit/s 150 Mbit/s
250 Mbit/s 50 Mbit/s
225 Mbit/s 65 Mbit/s
225 Mbit/s 50 Mbit/s
150 Mbit/s 50 Mbit/s
150 Mbit/s 50 Mbit/s
150 Mbit/s 10 Mbit/s
100 Mbit/s 10 Mbit/s
75 Mbit/s 10 Mbit/s

Internetsnelheid van bestaande telefoon abonnementen

KPN verhoogt de internetsnelheid voor zowel nieuwe als bestaande klanten. Zelfs wanneer je een tweejarig telefoon abonnement bij KPN hebt, gaat je internetsnelheid omhoog van 225 Mbit/s naar 300 Mbit/s. Bij KPN heeft iedere abonnee de maximale 4G snelheid voor het abonnement. Het gaat hierbij om de theoretische internetsnelheid. In de praktijk ligt de internetsnelheid bij iedere provider een stuk lager. KPN heeft een gemiddelde praktische downloadsnelheid van 75 Mbit/s.

KPN is momenteel de snelste mobiele provider. Echter verandert de markt snel waardoor een andere mobiele provider KPN weer kan inhalen. Mobiele providers zijn in 2018 veel aan het investeren in het verbeteren van de bereikbaarheid en snelheid.