Zijn telefoons met meerdere camera’s beter?

Zijn telefoons met meerdere camera's beter?Maakt een telefoon met meer camera’s altijd betere foto’s? Het antwoordt op deze vraag is nee. De kwaliteit van de foto hangt af van de lens, niet de hoeveelheid camera’s. Echter kan een extra camera het verschil tussen een absolute top lens en een goedkopere lens sterk verkleinen.

Effect van meerdere camera’s

Wat is het effect op de kwaliteit van de foto als de telefoon meerdere camera’s heeft? Over het algemeen wordt de kwaliteit van de foto beter. Dit komt omdat de telefoon software bevat die de kwaliteit beter maakt. Stel, de telefoon heeft 2 camera’s aan de achterkant. Zodra jij de foto neemt, maakt de software van de telefoon van 2 foto’s 1 foto. De beste elementen uit beide foto’s worden gecombineerd.

Daarnaast zorgt een tweede lens ook voor meer mogelijkheden. Heeft je telefoon een groothoeklens? Dan kan je ook mooie brede foto’s maken van een landschap. Heeft de tweede camera een hoog diafragma? Dan kan je betere nachtfoto’s maken.

Lens belangrijk

De lens is het belangrijkste voor het bepalen van de kwaliteit van de foto’s. Bij de duurste modellen van Samsung & iPhone is de lens altijd van top kwaliteit. Nokia toestellen hebben vaak een Carl Zeiss lens, dit type lens is van absolute top kwaliteit.

Beste telefoons voor foto’s

Wil je een telefoon bij je abonnement die de beste foto’s maakt op dit moment? Dan moet je diep in de buidel tasten, de nieuwste modellen van Apple & Samsung zijn namelijk niet goedkoop. Als je alleen mooie foto’s naar je vrienden wilt sturen of op Facebook wilt plaatsen, dan zijn ook budget telefoons goed genoeg. Vanaf 250 euro heb je al een telefoon met 3 camera’s die mooie foto’s maakt.