Wanneer komt 5G internet?

Wanneer komt 5G internetHet is mogelijk om bij elke provider een telefoon abonnement met 4G internet af te sluiten. Veel consumenten maken dagelijks gebruik van 4G. De mobiele providers zijn echter al bezig met het ontwikkelen van 5G!

Opvolger van 4G

De meeste consumenten zijn tegenwoordig al aan 4G gewend. Met 4G heb je een hogere downloadsnelheid en kan je Netflix streamen in de trein. De opvolger hiervan, wordt 5G genoemd. Deze nieuwe techniek zal niet gelijk overal in Nederland beschikbaar zijn, ook telefoons moeten worden aangepast om optimaal gebruik te maken van 5G. Net zoals 4G geeft 5G veel nieuwe gemakken aan consumenten.

Snelheid van 5G / Huidige snelheid van 4G

Misschien denk je nu, mijn huidige telefoon werkt prima, ik heb 5G niet nodig. Dit klopt helemaal, je hebt 5G niet nodig. Zeker niet in het begin van de lancering. De downloadsnelheid zal vele malen hoger zijn dan bij 4G. Momenteel biedt KPN de hoogste 4G snelheid van 300 Mbit/s. De maximale downloadsnelheid van 5G is momenteel 10.000 Mbit/s, in de toekomst kan dit nog hoger worden. Dit is meer dan 30x zo snel als de hoogste 4G downloadsnelheid op dit moment.

Een belangrijke vraag is zeker, ‘wat kan je met een hoge downloadsnelheid’. Allereerst kan je een 4k film van 5 gigabyte in enkele seconden downloaden, dit is echter niet iets wat je normaal zou doen. 5G brengt ook betere dekking met zich mee. Hierdoor is het mogelijk om auto’s met elkaar te laten communiceren. Dit zal het file probleem in Nederland oplossen!

Wanneer kan je 5G gebruiken?

Providers zijn druk bezig met het voorbereiden van het netwerk voor 5G. Tele2 & T-Mobile beloven in 2020 landelijk 5G aan te bieden. KPN zegt zelf in 2020 minimaal in 1 stad een goed werkend 5G netwerk te hebben, Vodafone heeft nog geen beloftes gedaan over 5G dekking.