Overname Tele2 door T-Mobile

T-Mobile en Tele2 fuserenT-Mobile neemt Tele2 over. Hierdoor zullen de bedrijven fuseren, door deze fusie kunnen de bedrijven beter concurreren met VodafoneZiggo en KPN. De Europese Commissie heeft na gezamenlijke beloftes van T-Mobile en Tele2 de grote overname goedgekeurd.

Fusie Tele2 & T-Mobile anders dan fusie Vodafone & Ziggo

De overname van Tele2 door T-Mobile is anders dan de fusie tussen Vodafone & Ziggo eerder dit jaar. In het geval van de fusie tussen T-Mobile en Tele2 is het T-Mobile die Tele2 overneemt. Hierdoor is T-Mobile volledig eigenaar van Tele2. De fusie tussen Vodafone en Ziggo heeft er voor gezorgd dat beide bedrijven verder gaan als VodafoneZiggo, wat eigenlijk dus een nieuw bedrijf is. Voor consumenten verandert er eigenlijk niks, ook de merknaam Tele2 blijft bestaan.

Beloftes van Tele2 & T-Mobile

Gezien het een grote overname betreft had de Europese Commissie een bezwaar had tegen de overname. Dit bezwaar kon de commissie niet maken bij Vodafone & Ziggo omdat Ziggo nog geen eigen netwerk had. Het bezwaar van de Europese Commissie was dat als Tele2 overgenomen is het aantal verschillende netwerken daalt van 4 naar 3. Hierdoor zou er niet genoeg concurrentie zijn voor consumenten. Om de Europese Commissie gerust te stellen hebben Tele2 en T-Mobile een aantal beloftes gedaan:

1. Na de fusie lanceren wij als eerste landelijk 5G.

Met deze belofte willen Tele2 en T-Mobile in 2020 een landelijk dekkend 5G netwerk aanbieden. Momenteel zijn Tele2 en T-Mobile de eerste provider die een tijdsplanning bekend maken voor 5G.

2. Na de fusie helpen we Nederland vooruit door de uitrol van glasvezel en met scherpe prijzen voor vast.

Deze belofte heeft weinig invloed de mobiele markt van Tele2/T-Mobile. Het is vooral een belofte voor vast internet, T-Mobile lijkt zich hiermee meer te mengen in de strijd om een glasvezel netwerk. Momenteel beheert alleen KPN een groot glasvezel netwerk.

3. Na de fusie nog steeds Unlimited data voor maximaal 25,- drie jaar lang.

Dit een interessante en gewaagde belofte die Tele2 doet. Hiermee geven ze aan dat ze een prijsvechter willen blijven voor de komende drie jaar. Deze belofte neemt het bezwaar van de Europese Commissie weg.

4. Na de fusie bieden wij contractvrijheid.

De vierde belofte van Tele2 is erg interessant gezien de trend van alles in 1 abonnementen en de korting die je krijgt. Als vast internet ook maandelijks opzegbaar wordt is Tele2 de eerste die hiermee komt.

5. Na de fusie snel internet in heel Nederland

Sneller internet is altijd goed, deze belofte blijft echter niet specifiek bij Tele2. De Nederlandse Overheid wil dat alle huishoudens in Nederland toegang krijgen tot snel internet. Hierdoor zullen ook Vodafone en KPN sneller internet moeten aanbieden.