Nummerbehoud bij telefoon abonnement

Ga je voor een nieuw telefoon abonnement, dan is een van de belangrijkste zaken voor de meeste consumenten het nummerbehoud. Logisch, want in de loop van de tijd zijn er waarschijnlijk een hoop mensen die jouw telefoonnummer in hun bezit hebben gekregen en door je nummer te behouden tijdens een overstap van telefoon abonnement kunnen deze mensen je, ondanks het feit dat je een nieuw telefoon abonnement hebt, gewoon blijven bereiken. Het is goed om te weten dat bij elke telefoonprovider in Nederland de mogelijkheid bestaat om voor nummerbehoud te kiezen en je kunt dus met een gerust hart telefoon abonnementen vergelijken en een nieuw abonnement afsluiten zonder dat hierbij je oude vertrouwde nummer verloren gaat.

Overstap maken

Een overstap maken van telefoon abonnement gebeurt natuurlijk veelvuldig en dat komt met name omdat telefoonproviders elkaar bestoken met scherpe aanbiedingen, onder meer omdat veel consumenten kiezen voor een sim only abonnement. De lachende derde is natuurlijk de consument en zo zijn er voor goedkope abonnementen dan ook meer dan voldoende mogelijkheden. Voordat je definitief je overstap bevestigt zul je altijd aan kunnen geven bij de nieuwe telefoonprovider of er sprake moet zijn van nummerbehoud. Je dient dan ook aan te geven wie je huidige telefoonprovider is en vervolgens zul je door je nieuwe provider geïnformeerd worden over de datum van overzetting van je nummer. Dit gebeurt vaak pas enkele weken nadat je je telefoon abonnement af hebt gesloten.

Geen kosten voor nummerbehoud

Voor nummerbehoud worden door geen enkele telefoonprovider kosten in rekening gebracht en dat hoeft dan dus ook geen obstakel te zijn om uiteindelijk niet voor nummerbehoud te kiezen. Wel is de ene telefoonprovider iets vlotter met nummerbehoud dan de ander, maar als het nummerbehoud bijvoorbeeld pas over enkele weken plaatsvindt nadat je je telefoon abonnement af hebt gesloten, zul je altijd een tijdelijk telefoonnummer krijgen om wel al gewoon van je abonnement gebruik te kunnen maken.