Nieuwe type bundels van Tele2 en Youfone

Nieuwe bundels bij Tele2 en YoufoneTele2 en Youfone hebben onlangs de bundels aangepast. De providers hebben een nieuw type bundel geïntroduceerd, veel data en geen belminuten.

Veel data en geen belminuten

In Nederland is een trend gaande waarbij consumenten meer gaan internetten en minder gaan bellen. Het gemiddelde data verbruik stijgt al jaren in Nederland, het gemiddelde dataverbruik is sinds begin 2016 gestegen van ongeveer 500 MB naar ongeveer 1500 MB. Daarbij bezit een groot deel van de bevolking een smartphone.

Tele2 en Youfone hebben een bundel gelanceerd waarbij je toegang hebt tot veel data maar geen belbundel. Hierbij zal je altijd tijdens het bellen buitenbundel kosten betalen, tenzij je via het internet belt. Bekende applicaties zoals Whatsapp, Facebook Messenger en Skype geven je de mogelijkheid om over internet te bellen. Van deze drie applicaties is Whatsapp het meest gebruikt, deze app staat op ~96% van alle Nederlandse smartphones.

Buitenbundel kosten Tele2 en Youfone vergelijken

Door via Whatsapp te bellen ben je bereikbaar voor 96% van de mensen die een smartphone gebruiken in Nederland. Gebeld worden is met de bundels van Tele2 en Youfone gratis, toch kan het zijn dat je een vast nummer moet bellen en dan zal je buitenbundelkosten moeten betalen. Hieronder is een overzicht van de buitenbundelkosten van alle providers.

Kosten per minuut Biedt onbeperkt bellen?
Hollandsnieuwe 0,014 Nee
Youfone 0,10 Ja
KPN 0,23 Ja
Tele2 0,25 Ja
Vodafone 0,25 Ja
T-Mobile 0,30 Ja
Telfort 0,30 Ja
Ben 0,25 Ja
Simpel 0,31 Ja
Simyo 0,31 Ja

De buitenbundel tarieven van Tele2 en Youfone zijn in vergelijking met andere providers zeer laag. Momenteel zijn de duurste providers Simpel & Ben. Het is belangrijk hier rekening mee te houden als je een abonnement met telefoon afsluit bij een provider.