Blog

Zijn telefoons met meerdere camera’s beter?

Zijn telefoons met meerdere camera's beter?Maakt een telefoon met meer camera’s altijd betere foto’s? Het antwoordt op deze vraag is nee. De kwaliteit van de foto hangt af van de lens, niet de hoeveelheid camera’s. Echter kan een extra camera het verschil tussen een absolute top lens en een goedkopere lens sterk verkleinen.

Effect van meerdere camera’s

Wat is het effect op de kwaliteit van de foto als de telefoon meerdere camera’s heeft? Over het algemeen wordt de kwaliteit van de foto beter. Dit komt omdat de telefoon software bevat die de kwaliteit beter maakt. Stel, de telefoon heeft 2 camera’s aan de achterkant. Zodra jij de foto neemt, maakt de software van de telefoon van 2 foto’s 1 foto. De beste elementen uit beide foto’s worden gecombineerd.

Daarnaast zorgt een tweede lens ook voor meer mogelijkheden. Heeft je telefoon een groothoeklens? Dan kan je ook mooie brede foto’s maken van een landschap. Heeft de tweede camera een hoog diafragma? Dan kan je betere nachtfoto’s maken.

Lens belangrijk

De lens is het belangrijkste voor het bepalen van de kwaliteit van de foto’s. Bij de duurste modellen van Samsung & iPhone is de lens altijd van top kwaliteit. Nokia toestellen hebben vaak een Carl Zeiss lens, dit type lens is van absolute top kwaliteit.

Beste telefoons voor foto’s

Wil je een telefoon bij je abonnement die de beste foto’s maakt op dit moment? Dan moet je diep in de buidel tasten, de nieuwste modellen van Apple & Samsung zijn namelijk niet goedkoop. Als je alleen mooie foto’s naar je vrienden wilt sturen of op Facebook wilt plaatsen, dan zijn ook budget telefoons goed genoeg. Vanaf 250 euro heb je al een telefoon met 3 camera’s die mooie foto’s maakt.

De nieuwste smartphones van Apple

De nieuwste smartphones van AppleApple kondigde op 10 september de nieuwste iPhone modellen van dit jaar aan. De nieuwe modellen hebben een betere processor, hogere accuduur & een betere camera dan voorheen. Apple zal 3 nieuwe modellen lanceren: de iPhone 11, de iPhone 11 Pro & de iPhone 11 Pro Max.

De nieuwste iPhone van Apple

De nieuwste iPhone van Apple zal beschikbaar zijn in 3 varianten: iPhone 11, iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max. De goedkoopste iPhone van Apple zal € 809,- euro kosten.De Pro-variant zal vanaf € 1.159,- euro verkocht worden. Het duurste model de iPhone 11 Pro Max heeft een prijskaart van € 1.259,- euro. Alle varianten van iPhones zullen te voorbestellen zijn in Nederland vanaf vrijdag 13 september.

Het verschil tussen de iPhone(s)

De iPhone 11 is beschikbaar met een 6.1-inch Liquid Retina HD-display. De iPhone 11 Pro en Max hebben beiden een individuele schermmaat, 5.8-inch voor de Pro en 6.5-inch voor de Max. Het beeldscherm van de Pro ( en de Max) hebben ook een betere kwaliteit dan die van de iPhone 11. Voor deze iPhones is een nieuwe chip ontwikkeld. De A13 chip is dan wel 20% sneller dan zijn voorganger. In de iPhone 11 is een Dual-camera systeem aanwezig, de Pro variant heeft 1 extra camera.

Het goedkoopste iPhone model heeft een 12 megapixel wide en Ultra Wide camera beschikbaar. De Ultra Wide lens zorgt er voor dat je foto’s nog meer informatie kunnen bevatten dan voorheen. Bij de iPhone 11 Pro & Max zijn er 3 camera’s beschikbaar. Er zitten aan de achterkant een Ultra-wide angle, Telescoop Lens en een hoofdcamera verwerkt. Met de camera’s van alle iPhone 11 kun je ook nog eens tot 4K video’s opnemen. De accuduur van alle modellen zijn ook flink verbeterd. Bij de alle iPhone 11 Pro varianten wordt ook een fast charger geleverd.

Telefoon iPhone 11 iPhone 11 Pro iPhone 11 Pro Max
schermgrootte

6,1″

Liquid Retina HD‑display

5,8″

Super Retina XDR‑display

6,5″

Super Retina XDR‑display
Aantal camera’s 2 3 3
Specificaties van de Camera’s 12‑MP ultra groothoek- en groothoek camera’s 12‑MP ultra groothoek-, groothoek- en telelens camera’s 12‑MP ultra groothoek-, groothoek- en telelens camera’s
Chip A13 Bionic‑chip met Neural Engine van de derde generatie A13 Bionic‑chip met Neural Engine van de derde generatie A13 Bionic‑chip met Neural Engine van de derde generatie
Accuduur Gaat tot 1 uur langer mee dan iPhone XR Gaat tot 4 uur langer mee dan iPhone XS Gaat tot 5 uur langer mee dan iPhone XS Max
Waterbestendigheid Waterbestendig tot 30 minuten en 2 meter diep Waterbestendig tot 30 minuten en 4 meter diep Waterbestendig tot 30 minuten en 4 meter diep
Prijs € 809,- € 1.159,- € 1.259,-

De beste keus voor een iPhone in 2019

De nieuwe iPhone modellen van Apple zijn veel beter dan die van vorig jaar. Alle varianten bieden binnen hun prijs een goede concurrentie tegen de andere merken. De uitstekende kwaliteit van de camera’s, een verbeterde batterijduur en een krachtige nieuwe chip zorgen voor fantastische telefoon. In het high-end segment zijn de nieuwe iPhone modellen een aanrader.

Wanneer komt 5G internet?

Wanneer komt 5G internetHet is mogelijk om bij elke provider een telefoon abonnement met 4G internet af te sluiten. Veel consumenten maken dagelijks gebruik van 4G. De mobiele providers zijn echter al bezig met het ontwikkelen van 5G!

Opvolger van 4G

De meeste consumenten zijn tegenwoordig al aan 4G gewend. Met 4G heb je een hogere downloadsnelheid en kan je Netflix streamen in de trein. De opvolger hiervan, wordt 5G genoemd. Deze nieuwe techniek zal niet gelijk overal in Nederland beschikbaar zijn, ook telefoons moeten worden aangepast om optimaal gebruik te maken van 5G. Net zoals 4G geeft 5G veel nieuwe gemakken aan consumenten.

Snelheid van 5G / Huidige snelheid van 4G

Misschien denk je nu, mijn huidige telefoon werkt prima, ik heb 5G niet nodig. Dit klopt helemaal, je hebt 5G niet nodig. Zeker niet in het begin van de lancering. De downloadsnelheid zal vele malen hoger zijn dan bij 4G. Momenteel biedt KPN de hoogste 4G snelheid van 300 Mbit/s. De maximale downloadsnelheid van 5G is momenteel 10.000 Mbit/s, in de toekomst kan dit nog hoger worden. Dit is meer dan 30x zo snel als de hoogste 4G downloadsnelheid op dit moment.

Een belangrijke vraag is zeker, ‘wat kan je met een hoge downloadsnelheid’. Allereerst kan je een 4k film van 5 gigabyte in enkele seconden downloaden, dit is echter niet iets wat je normaal zou doen. 5G brengt ook betere dekking met zich mee. Hierdoor is het mogelijk om auto’s met elkaar te laten communiceren. Dit zal het file probleem in Nederland oplossen!

Wanneer kan je 5G gebruiken?

Providers zijn druk bezig met het voorbereiden van het netwerk voor 5G. Tele2 & T-Mobile beloven in 2020 landelijk 5G aan te bieden. KPN zegt zelf in 2020 minimaal in 1 stad een goed werkend 5G netwerk te hebben, Vodafone heeft nog geen beloftes gedaan over 5G dekking.

Bespaar geld met een ouder model

Nieuwe Samsung S10De nieuwe Samsung Galaxy S10 is vanaf nu voor te bestellen. Omdat de nieuwe S10 binnenkort in de winkels ligt zullen de prijzen van de S9 & S8 dalen.

De nieuwe Samsung Galaxy S10

De nieuwe Samsung Galaxy S10 is vanaf nu voor te bestellen. Je kan de Samsung Galaxy S10 bij alle grote providers voor te bestellen. Het is mogelijk bij : Tele2, Vodafone, T-Mobile & KPN. Budget providers zoals Simyo & Ben bieden de nieuwe Samsung niet aan.

Ouder Samsung model nog steeds goed

Hoewel de Samsung Galaxy S10 het aller nieuwste van het nieuwste bevat, is deze telefoon ook erg duur. De adviesprijs van de telefoon is 899 euro. Voor dit geld kan je ook 3 andere goede mid range telefoons van 300 euro voor kopen. In tegenstelling tot iPhone telefoons, worden oudere Samsung telefoons vaak goedkoper als er een nieuw model beschikbaar is. De Samsung S9 & S8 zullen veel in prijs dalen wanneer de S10 daadwerkelijk in de winkel te koop is.

Langer met je telefoon doen

De nieuwste telefoon hebben is vaak leuk, maar tegenwoordig zit er niet veel verschil meer tussen het aller nieuwste model en een goedkoop model. Met alle telefoons kan je 4G internet ontvangen en vaak ook goede foto’s mee maken. Door een ouder model aan te schaffen kan je veel geld besparen, ook de oudere modellen gaan lang genoeg mee.

Je kan langer met je telefoon doen als je deze tips volgt. Door een hoesje aan te schaffen zal je telefoon minder snel beschadigen, een hoesje van 10 euro beschermt vaak je telefoon goed genoeg. Omdat er geen val schade ontstaat zal de telefoon langer mooi blijven. Een andere bespaar tip is om geen ‘fast chargers’ te gebruiken, fast chargers zorgen ervoor dat je telefoon binnen enkele minuten is opgeladen. Dit is super handig als je vaak je telefoon gebruikt, nadeel is wel dat je accu daardoor minder goed wordt. Na vaak je telefoon snel opgeladen te hebben zal je merken dat de accu niet zo lang meer mee gaat.

Overname Tele2 door T-Mobile

T-Mobile en Tele2 fuserenT-Mobile neemt Tele2 over. Hierdoor zullen de bedrijven fuseren, door deze fusie kunnen de bedrijven beter concurreren met VodafoneZiggo en KPN. De Europese Commissie heeft na gezamenlijke beloftes van T-Mobile en Tele2 de grote overname goedgekeurd.

Fusie Tele2 & T-Mobile anders dan fusie Vodafone & Ziggo

De overname van Tele2 door T-Mobile is anders dan de fusie tussen Vodafone & Ziggo eerder dit jaar. In het geval van de fusie tussen T-Mobile en Tele2 is het T-Mobile die Tele2 overneemt. Hierdoor is T-Mobile volledig eigenaar van Tele2. De fusie tussen Vodafone en Ziggo heeft er voor gezorgd dat beide bedrijven verder gaan als VodafoneZiggo, wat eigenlijk dus een nieuw bedrijf is. Voor consumenten verandert er eigenlijk niks, ook de merknaam Tele2 blijft bestaan.

Beloftes van Tele2 & T-Mobile

Gezien het een grote overname betreft had de Europese Commissie een bezwaar had tegen de overname. Dit bezwaar kon de commissie niet maken bij Vodafone & Ziggo omdat Ziggo nog geen eigen netwerk had. Het bezwaar van de Europese Commissie was dat als Tele2 overgenomen is het aantal verschillende netwerken daalt van 4 naar 3. Hierdoor zou er niet genoeg concurrentie zijn voor consumenten. Om de Europese Commissie gerust te stellen hebben Tele2 en T-Mobile een aantal beloftes gedaan:

1. Na de fusie lanceren wij als eerste landelijk 5G.

Met deze belofte willen Tele2 en T-Mobile in 2020 een landelijk dekkend 5G netwerk aanbieden. Momenteel zijn Tele2 en T-Mobile de eerste provider die een tijdsplanning bekend maken voor 5G.

2. Na de fusie helpen we Nederland vooruit door de uitrol van glasvezel en met scherpe prijzen voor vast.

Deze belofte heeft weinig invloed de mobiele markt van Tele2/T-Mobile. Het is vooral een belofte voor vast internet, T-Mobile lijkt zich hiermee meer te mengen in de strijd om een glasvezel netwerk. Momenteel beheert alleen KPN een groot glasvezel netwerk.

3. Na de fusie nog steeds Unlimited data voor maximaal 25,- drie jaar lang.

Dit een interessante en gewaagde belofte die Tele2 doet. Hiermee geven ze aan dat ze een prijsvechter willen blijven voor de komende drie jaar. Deze belofte neemt het bezwaar van de Europese Commissie weg.

4. Na de fusie bieden wij contractvrijheid.

De vierde belofte van Tele2 is erg interessant gezien de trend van alles in 1 abonnementen en de korting die je krijgt. Als vast internet ook maandelijks opzegbaar wordt is Tele2 de eerste die hiermee komt.

5. Na de fusie snel internet in heel Nederland

Sneller internet is altijd goed, deze belofte blijft echter niet specifiek bij Tele2. De Nederlandse Overheid wil dat alle huishoudens in Nederland toegang krijgen tot snel internet. Hierdoor zullen ook Vodafone en KPN sneller internet moeten aanbieden.