Beltarieven van providers

De beltarieven van telefoonproviders ontlopen elkaar in de regel niet erg veel, dit zul je met telefoonproviders vergelijken kunnen zien. Wel is vaak goed te zien dat de zogenaamde virtuele providers de meest scherpe tarieven hanteren, maar dat deze onderling van elkaar bijzonder weinig verschillen. Vaak kost een belminuut bij een goedkoop sim only abonnement bijvoorbeeld maar 2 cent. Daar is het eenvoudig te berekenen, omdat je gewoon de kosten door het aantal belminuten deelt. Bij een telefoon abonnement inclusief telefoon is dit iets lastiger, omdat in de kosten van het abonnement ook nog kosten van de telefoon mee zijn genomen. Houd in elk geval in je achterhoofd dat de beltarieven van de virtuele providers de meest scherpe in de markt zijn op dit moment.

Buitenlandtarieven

Waar vaak niet zo de focus op ligt bij telefoon abonnementen vergelijken zijn de buitenlandtarieven. Veel consumenten bellen slechts in geval van uitzondering in het buitenland en er wordt dan dus ook eigenlijk zelden echt rekening gehouden met de buitenlandtarieven. Indien je inderdaad slechts sporadisch een telefoontje vanuit het buitenland pleegt is het wellicht ook niet zo interessant om buitenlandtarieven te gaan vergelijken, maar als je dit geregeld doet zou je die ook zeker eens moeten doornemen, want de verschillen tussen providers kunnen dan best interessant zijn bij telefoon abonnementen vergelijken, aangezien de tarieven voor bellen in het buitenland toch een aardig stukje hoger liggen dan voor bellen in het binnenland. Ook bellen met een prepaid aansluiting zal altijd tot meer kosten leiden dan het bellen vanuit een telefoon abonnement.

Onbeperkt mobiel bellen

Tegenwoordig zijn er ook veel telefoon abonnementen waarbij het mogelijk is om te kiezen voor onbeperkt mobiel bellen. Als je erg veel belt is dat mogelijk de beste oplossing om voor te kiezen, al zul je voor jezelf dan wel even uit moeten rekenen of je inderdaad wel genoeg belt per maand om hier rendement uit te kunnen halen. Je betaalt immers wel meer als je voor onbeperkt mobiel bellen kiest bij je abonnement en dit soort bundels zijn dan ook vaak enkel maar interessant voor degenen die erg veel telefoneren.